Hledat  

Zuzana a bakalářská práce

Zde se rozebírají témata jako kamery na privátech a klubech, swingers, sex ve čtyřech, HIV atd...

Zuzana a bakalářská práce

Příspěvekod gogo123 » pát 8. čer 2012, 9:06

Nechtěl jsem to napsat veřejně, tak jsem to vložil do zabezpečeného vlákna pro registrované.

Upřímně jsem myslel, že čtenáři fóra jsou norníci, prostitutky, pasáci, zvědavci a policie. O to mne více potěšilo, že toto fórum se dostalo i na akademickou půdu a studentka Zuzana zajímavě vypracovala bakalářskou práci "Kdo jsou muži kupující sex?". Bedlivě jsem to přečetl a hodnocení nechám na každém z Vás . Ušetřeny nejsou ani holky i pasáci.
Za mne jsem tam našel pár nesrovnalostí, zvláště členění mužů do kategorií... a další drobnosti. Naštěstí nejsem oponent...Tímto zdravím Zuzanu.

http://www.google.cz/url?sa=t&rct=j&q=& ... QBfSWYS63Q
veni vidi vici
gogo123

Re: Zuzana a bakalářská práce

Příspěvekod honovo » pát 8. čer 2012, 10:08

Velice zajimave, chce to trochu vice casu, protoze to ma asi 40 stran. Vypada to, ze to jde do hloubky, coz je dobre.

Studiu zdar!

Zdravim timto Zuzanu i ostatni kolegy "norniky" :)
honovo

Příspěvekod vydra » pát 8. čer 2012, 10:24

Výborně, zná-li někdo Zuzanu a má li akademické ambice, domluvme s ní zavedení volitelného předmětu na MU "Nornik". Jistě se najde nějaký grant OP VK , který to podpoří.. Evropská unie sponzoruje i větší pič...... :)
vydra

Příspěvekod rencar » pát 8. čer 2012, 11:06

Zajimave .... ovsem ta posledni veta ... "Komplexnější a hlubší poznání této komunity, například pomocí hloubkových rozhovorů s norníky, by mohlo být cílem dalších výzkumů." Tak Zuzko jdem do toho :D
rencar

Příspěvekod nubis » pát 8. čer 2012, 11:30

Me v te praci chyba jedina a podstatna vec,snad sem to neprehlidl. Proc si vybrala tohle tema bud ji neco sere, ze zjistila ze jeji pritel chodi na privaty,nebo samotnou ji nikam na privat nechteli vzit kdyz si chtela privydelat :D,poprpidae zjistila, ze se timhle zivi jeji sestra,matka,kamaradka, ci se chtela zbavit svyho vlastniho pocitu "nedokonalosti" jako osbnosti takove,ze exsituji "moralne horsi lide" nez si mysli ze je ona.
Nic neni "jen tak" a nejaky duvod k tomu mit musela.Stejne jako nornik k chozeni na privaty. Pokud by to tam napsala prace by dostala uplne jiny rozmer.(a mozna by to dalo i neco nam "nornikum")
Takhle tam vicemne skryva svoji "idenntitu", stejne jako nornik tady.ktery sem nenapise svoje jmeno a datum narozeni.
Takhle me to pripada jako slatanina vseho mozna co kde nasla ,kde moc svuj nazor ani nevyjadrila a mezery v jeji praci ji vyplnilo zejmena tohle forum.Jen ji na tom neco "zajimalo" ci se potrebovala zbavit nejakyho svyho "pocitu" cehokoliv(coz pochybuju, ze se tak stalo) a zaroven tim splnit skolni povinost. A je to jen jedna z dalsich X bakalarskych praci nicim vyjmecnym. A samotny tema sexu,kurev,norniku v dnensi dobe rozhodne vyjmecny neni.
nubis

Příspěvekod petr.2004 » pát 8. čer 2012, 11:52

dobrý postřeh gogo123 :D

ale holka to celkem schytala od své oponentky
http://is.muni.cz/th/274511/fss_b_b1/So ... artova.doc
a kdoví, jak dopadne u obhajoby své práce...

osobně ji ale docela lituji - pročíst ta kvanta zdejších "příspěvků" chce opravdu vědecké zaujetí :D
btw - jakýpak nick tady na SP4Y asi má ?
petr.2004

Příspěvekod vulcan » pát 8. čer 2012, 15:58

Po zběžném přečtení té bakalářské práce :D jsem si uvědomil, jak je obtížné pochopit celou problematiku, pro někoho zvenčí, který je nezatížený (nejspíš) :wink: touto zálibou. Podobně.. jak je asi těžké si zachovat taky emoční neutralitu k tomuto tématu. Ta metoda - kritická diskurzivní analýza, aby k něčemu rozumnému došla, by musela být podložena daleko větším časem a ochotou dané studentky si prostudovat i více podobných chatů a asi i ochotou získat více poznatků nejen z internetu. ::oral:: Bez toho.. je otázka, zda to má nějaký vědecký význam.
Mimo to, že studentka asi bude mít bakalářskou práci odklepnutou.. :oo: i když za D (možná).

Chápu, asi chvilku to slečnu bavilo, ale pak asi chtěla mít rychle práci za sebou.. což se jí nedivím.. :D

Popis jiných chatů – Norník je sice celorepublikový, ale určitě studentka neví, jak je to s majetkovou strukturou tohoto „ruského“ fora, jak je drtivá většina příspěvků cenzurována a mazána. Kurtizány.net jsou nyní jen marginalní přechodem většiny norníků na Masher, v celostátním měřítku.Zase obě tyto fóra (M + K) jsou aspoň rozumnou mírou řízena, moderována.

Mimochodem, pokud by si studentka pročetla M + K, tak by podobné analýzy už našla, navíc od zasvěcených lidí.
Na fórum píše jen značná menšina „norníků“ a je těžké vyvodit nějaké rozdělení nebo většinový názor. Obdobně - slečny, ťapiny – sice forum čtou, ale přispívá zase jen naprostá menšina dívek. Řada z těch, co by možná měly co říci, díky své inteligenci, tak nepíšou vůbec a v tom je docela chápu.

Slečna zcela opomenula, že tu nejsou jen zmiňované priváty, ale celá řada forem neprofi, amatérek, studentek, co si přivydělávají ……. než se stanou třeba bakalářkami :D
a to je zase úplně jiná komunita (bipolární) :D

Docela souhlasím s oponentkou práce - značný rozdíl mezi teorií a pak její vlastní analytickou prácí.
Pravdu má paní oponentka Souralová, že studentka citace vybírá spíše jako „sled anekdotických útržku“ bez nějaké větší vlastní myšlenky. A hlavně bez nějaké logické vazby.
Asi z pochopitelných důvodů nepozná „zakuklené“ norníky a tak třeba cituje Draka65 (alias půvabnou Lindu) a její rozhořčené věty.
Parafrázoval bych to….. něco jako statistika, která je přesným zpracováním nepřesných údajů…..

Ale dobrý… aspoň je nějaká sranda… :D
vulcan

Příspěvekod reiken » pát 8. čer 2012, 16:06

Zuzka je opravdu třída, tak důkladně nastudovala toto fórum a nejen toto, jakoby měla i nějaké zkušenosti :D co jí ktomu asi vedlo-napsat tokovou práci :?:
Jen si trošku užívám...
reiken

Příspěvekod jarjaroslav » pát 8. čer 2012, 22:47

Práci jsem si přečetl, kdyby se někomu nechtělo číst všech 45 stran, udělám menší recenzi (nemusíte se bát, neopsal jsem obsah).

• úvod
• shrnutí a členění klientů sexuálních komerčních služeb (dle několika autorů) - u toho jsem málem usnul, ale jelikož Zuzka studuje obor, který studuje, nemohlo to tam chybět :?
• popis jak bude získávat informace a data
• otázky, které si ve výzkumu klade
• popis a historie SP4Y, nornik.net, kurtizany.net, masher.cz
• od str. 26 analýza jednotlivých příspěvků na SP4Y, autoři: Rafael, Chili, Jemny01, Soliter, Drak65, Nokid, Sexik, Matrix, Gogo123, Vulcan, Praseslav, Samuel34, Vladan, Otik1, Reno, Honzi, Šoustool, Doberman, Kiora :D , Kyfos, Barbar, Nemesis. Moje úžasné recenze ji asi nezaujaly :o :shock: .
• neopomíná nornický sraz, amatérky, bojkoty cen, Richardovu vánoční akci, náročnost dnešních žen :lol: , viagru, charakteristiku pasáka a prostitutky
• závěr

Určitě je to zpracováno pěkně, ale v mnoha věcech souhlasím s oponentkou. Téma si určitě vybrala atraktivní a málo prozkoumané (klienti privátů). Nechci přímo kritizovat, ale uvedu to na příhodě, která se mi před několika týdny stala. Měl jsem za úkol vypracovat práci menšího rozsahu na téma, které se netýkalo erotiky ani sexu. Přečetl jsem několik knih, každou cizí myšlenku odcitoval podle normy, abych neměl problémy s plagiátorstvím, dal si záležet na úvodu i závěru a myslel si, jak bude profesor happy. Moji práci zhodnotil takto: svoje myšlenky jsem uvedl do úvodu + závěru a zbytek jsou poskládané citace z knih, publikací a jiných zdrojů. Chybělo mu tam více mé aktivity a do každé práce má člověk dát kus sebe :idea: .

Trošku mi tam chybí více Zuzčiných názorů, jak se k práci dostala, co ji inspirovalo... Podle fotek vypadá jako slušná, nenápadná holka :) . Spíše bych řekl, že volila metody pasivního výzkumu, něco jako „desk research“ než aktivního. Četla, četla, četla a pak to nějakým způsobem dala dohromady. Celá práce mi připadá jako bibliografie, soupis a obsah dostupných zdrojů. Výstižnější (ale neatraktivnější a krkolomnější) název by byl „Dostupné materiály a zdroje ke klientům využívající placený sex“. Mohla na fórum hodit nějakou anketu, udělat rozhovor s některým ze zkušených Norníků (jestli by někdo byl ochotný) nebo poslat „figuranta“ na privát 8) (což by se jí trochu prodražilo). Chtělo to více práce v terénu, více praxe než teorie. Potom by návrh mohl být i na „C“. Kdyby se na chvíli stala "svlečnou", aby blíže poznala klienty, navrhoval bych "A" :lol: :lol: :lol: :lol: .

Nepochopil jsem zmínku, že na fórum píšou i partnerky Norníků :oo: . Dělení Norníků (podle Jílková & Kocourek) hází do jednoho pytle skupinu Úchylné muže či outsidery = ti, kteří nenajdou pro své deviace jiné možnosti uspokojení, anebo sexuálně neúspěšní, neatraktivní muži => jsem skoro v jednom pytli s úchyláky :twisted: . Možná příliš přehání s agresivitou některých Norníků, když píší, že by měl konečně slečně dát někdo po papuli. Mohla také více rozebrat požadavky Norníků na slečny a napsat, že i nevoňavý ručník může odradit.

Oceňuji snahu a odvahu, s jakou se do práce pustila.

Bylo by zajímavé, kdyby se nějaký Norník pokusil o něco podobného.

Také mě jednou čeká bakalářka :oops: , tak až potom můžu něco kritizovat. Bude to nějaké nudné neerotické téma --:o .

Btw, gogo123, jak jsi na tuto práci narazil (jestli to není tajemství)?
jarjaroslav

Příspěvekod gogo123 » sob 9. čer 2012, 10:54

jarjaroslav píše:
... Podle fotek vypadá jako slušná, nenápadná holka :) ....

Oceňuji snahu a odvahu, s jakou se do práce pustila......

Btw, gogo123, jak jsi na tuto práci narazil (jestli to není tajemství)?

Jarjaroslav vidím, že jsi neodolal a hned jsi ji prolustroval .... v ISU se dá zjistit mnoho i to, že vypadá jako slušná holka....i já jsem neodolal :wink: Určitě je to odvaha takové téma zpracovat, zvláště když to sní půjde celý život.... teda dokud to někdo nesmaže a to je nepravděpodobný.

Samozřejmě svoje zdroje informací si nechám pro sebe ..... sem tam něco hodím do placu.....pro pobavení :wink:
veni vidi vici
gogo123

Příspěvekod shrek_85 » sob 9. čer 2012, 12:27

Jako reklama to není špatný ... ale jestli se za něco takového na MUNI uděluje titul Bc., tak Plzeňská práva jsou proti tomu prestižní fakulta. Co se týká motivace, tak můj tip je zájem vedoucího práce o tohle téma.
shrek_85

Příspěvekod senior » sob 9. čer 2012, 13:33

shrek_85 píše:Jako reklama to není špatný ... ale jestli se za něco takového na MUNI uděluje titul Bc., tak Plzeňská práva jsou proti tomu prestižní fakulta. Co se týká motivace, tak můj tip je zájem vedoucího práce o tohle téma.

Co bys prosim te chtel. Je to docela svezi, originalni dilko. Nakonec Bc. je prece zkratka od Blbec a
po dalsich dvou letech mas narok na Mgr., coz je pro zmenu Magor. Ta recenzentka je ale az prilis prisna, ale nakonec mohla dat jeste horsi hodnoceni E, pri niz by ale studentka taky jeste prolezla. A na to, jak je mlada a asi nezkusena, dokazala se nad tu problematiku docela dobre povznest. Jo, kdyby ji delal konzultanta gogo123 nebo vulcan, nakonec je klidne mohla pozadat soukromou zpravou, jiste by ten pohled do nornikovy duse byl zasvecenejsi, ale asi by se jim musela revanzovat, ze...
Proto musim z meho pohledu konstatovat, ze bakalarska prace je na pozadovane urovni a muzeme pristoupit ke statni bakalarske zkousce!
senior

Příspěvekod shrek_85 » sob 9. čer 2012, 19:04

senior píše:... po dalsich dvou letech mas narok na Mgr. ...

Na užitečných školách se právě neudělují tituly podle toho, jak dlouho na škole student vydrží, ale na základě dosažených studijních výsledků. Já osobně nejsem přesvědčený, že k napsání takovéto práce bylo potřeba studovat vysokou školu. Co se týká toho posudku, tak jejich návod zní jasně:

http://psych.fss.muni.cz/phprs/download.php?soubor=41
shrek_85

Příspěvekod senior » sob 9. čer 2012, 20:34

shrek_85 píše:
senior píše:... po dalsich dvou letech mas narok na Mgr. ...

Na užitečných školách se právě neudělují tituly podle toho, jak dlouho na škole student vydrží, ale na základě dosažených studijních výsledků. Já osobně nejsem přesvědčený, že k napsání takovéto práce bylo potřeba studovat vysokou skolu.

Nesmis vsechno brat doslova. A co je prosim te uzitecna skola? A co se ti na tom tematu nelibi? Zda se ti to lehke, nebo neuzitecne? Zkus si sam neco podobneho napsat, cetl jsem jako bakalarske prace daleko vetsi kraviny, navic opsane od jinych. Po obhajeni bakalarske prace a slozeni statni zkousky studujes dva max tri roky magisterske studium. A pises magisterskou praci a skladas statni zkousku. A navic musis jak pri bakalarskem tak i magisterskem studiu dosahnout dany pocet kreditu jak v povinych, tak volitelnych predmetech. A na znamkach vlastne nezalezi, muzes mit vsechno i na treti pokus a za E!!! At na uni, tak na technice. Ve svete je to podobne. A prace plne splnuje pozadavky na bakalarskou praci. Kdyby nesplnovala, tak ji oponentka ohodnoti znamkou F. A vedouci prace skutecne mel o tema zajem, proto je zadal, nebo si praci mohla sama taky vymyslet a za nekym zajit a tema navrhnout. Vysledne hodnoceni je dano komisi, ktera zvazi hodnoceni oponenta, vedouciho, obhajobu bakalarky a klidne muze praci hodnotit az extremne A nebo F. To ostatni jsou jen tvoje predstavy! Mluvim samozrejme o klasickem VS, ne o obskurnich skolach, ktere si na VS jen hraji. Studentka na zaklade ziskanych zkusenosti za tri roky bakalarskeho studia byla schopna teoreticky i prakticky napsat originalni pojednani o dane problematice! Ano, neni dokonale, proto ta nizsi znamka. Nevim, nemam ted moznost si to vygooglovat, ale asi je prvni, a at chces nebo ne je originalni. To na tom si cenim nejvic. Navic musela mit odvahu se tematem zabyvat. Po skole se te uz nikdo nezepta, co jsi delal za bakalarskou praci, a jakych vysledku jsi dosahl. A lepsi prace by byla, kdyz by si stejne tema vybrala v magisterskem studiu. A pamatuj si, nejlepsi zamestnani zpravidla ziskavaji mimo skolu ti, kteri tak tak skolou prolezali. Neumim si to vysvetlit, ale byva to fakt tak! Bohuzel jsou velmi casto z tech tvych neuzitecnych skol. Nakonec Bill Gates dokoncil jen prvni rocnik na Uni, ze... Bohuzel u nas uspech nebyva v zamestnani diky prirozene inteligenci absolventa, ale spise diky jeho znamostem...
senior

Příspěvekod shrek_85 » sob 9. čer 2012, 23:59

senior píše:A co je prosim te uzitecna skola?

Škola, která ti nějak rozšíří kvalifikaci. Po jejím vystudování můžeš dělat věci, které jsi předtím dělat nemohl.

senior píše:A co se ti na tom tematu nelibi? Zda se ti to lehke, nebo neuzitecne?

Proti tématu jsem neřekl půl slova.

senior píše:A pamatuj si, nejlepsi zamestnani zpravidla ziskavaji mimo skolu ti, kteri tak tak skolou prolezali.

Tohle většinou slyším od lidí, kteří školou tak tak prolézali a "nejlepší zaměstnání" stejně nemají, ale teď to nemyslím nijak osobně ;-)
shrek_85

Další

Zpět na Diskuse na téma