Práci jsem si přečetl, kdyby se někomu nechtělo číst všech 45 stran, udělám menší recenzi (nemusíte se bát, neopsal jsem obsah).
• úvod
• shrnutí a členění klientů sexuálních komerčních služeb (dle několika autorů) - u toho jsem málem usnul, ale jelikož Zuzka studuje obor, který studuje, nemohlo to tam chybět
• popis jak bude získávat informace a data
• otázky, které si ve výzkumu klade
• popis a historie SP4Y, nornik.net, kurtizany.net, masher.cz
• od str. 26 analýza jednotlivých příspěvků na SP4Y, autoři: Rafael, Chili, Jemny01, Soliter, Drak65, Nokid, Sexik, Matrix, Gogo123, Vulcan, Praseslav, Samuel34, Vladan, Otik1, Reno, Honzi, Šoustool, Doberman, Kiora

, Kyfos, Barbar, Nemesis. Moje úžasné recenze ji asi nezaujaly

.
• neopomíná nornický sraz, amatérky, bojkoty cen, Richardovu vánoční akci, náročnost dnešních žen

, viagru, charakteristiku pasáka a prostitutky
• závěr
Určitě je to zpracováno pěkně, ale v mnoha věcech souhlasím s oponentkou. Téma si určitě vybrala atraktivní a málo prozkoumané (klienti privátů). Nechci přímo kritizovat, ale uvedu to na příhodě, která se mi před několika týdny stala. Měl jsem za úkol vypracovat práci menšího rozsahu na téma, které se netýkalo erotiky ani sexu. Přečetl jsem několik knih, každou cizí myšlenku odcitoval podle normy, abych neměl problémy s plagiátorstvím, dal si záležet na úvodu i závěru a myslel si, jak bude profesor happy. Moji práci zhodnotil takto: svoje myšlenky jsem uvedl do úvodu + závěru a zbytek jsou poskládané citace z knih, publikací a jiných zdrojů. Chybělo mu tam více mé aktivity a do každé práce má člověk dát kus sebe

.
Trošku mi tam chybí více Zuzčiných názorů, jak se k práci dostala, co ji inspirovalo... Podle fotek vypadá jako slušná, nenápadná holka

. Spíše bych řekl, že volila metody pasivního výzkumu, něco jako „desk research“ než aktivního. Četla, četla, četla a pak to nějakým způsobem dala dohromady. Celá práce mi připadá jako bibliografie, soupis a obsah dostupných zdrojů. Výstižnější (ale neatraktivnější a krkolomnější) název by byl „Dostupné materiály a zdroje ke klientům využívající placený sex“. Mohla na fórum hodit nějakou anketu, udělat rozhovor s některým ze zkušených Norníků (jestli by někdo byl ochotný) nebo poslat „figuranta“ na privát

(což by se jí trochu prodražilo). Chtělo to více práce v terénu, více praxe než teorie. Potom by návrh mohl být i na „C“. Kdyby se na chvíli stala "svlečnou", aby blíže poznala klienty, navrhoval bych "A"

.
Nepochopil jsem zmínku, že na fórum píšou i partnerky Norníků

. Dělení Norníků (podle Jílková & Kocourek) hází do jednoho pytle skupinu Úchylné muže či outsidery = ti, kteří nenajdou pro své deviace jiné možnosti uspokojení, anebo sexuálně neúspěšní, neatraktivní muži => jsem skoro v jednom pytli s úchyláky

. Možná příliš přehání s agresivitou některých Norníků, když píší, že by měl konečně slečně dát někdo po papuli. Mohla také více rozebrat požadavky Norníků na slečny a napsat, že i nevoňavý ručník může odradit.
Oceňuji snahu a odvahu, s jakou se do práce pustila.
Bylo by zajímavé, kdyby se nějaký Norník pokusil o něco podobného.
Také mě jednou čeká bakalářka

, tak až potom můžu něco kritizovat. Bude to nějaké nudné neerotické téma

.
Btw,
gogo123, jak jsi na tuto práci narazil (jestli to není tajemství)?