|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Staronovy píše:Nechodím tam, takže konkrétně ti to nepovím. Nicméně, pokud člověk platí kdekoli na netu, kde hrozí riziko zneužití, spousta bank umí v internetovém bankovnictví vytvořit tzv. virtuální platební kartu, která je časově omezená. Lze platit jednou nebo karta přestává platit po určitém časovém limitu. Tak se zkus podívat případně se podívej na net, jestli tvoje banka tuto možnost podporuje.
Staronovy píše:Nechodím tam, takže konkrétně ti to nepovím. Nicméně, pokud člověk platí kdekoli na netu, kde hrozí riziko zneužití, spousta bank umí v internetovém bankovnictví vytvořit tzv. virtuální platební kartu, která je časově omezená. Lze platit jednou nebo karta přestává platit po určitém časovém limitu. Tak se zkus podívat případně se podívej na net, jestli tvoje banka tuto možnost podporuje.
frantavb píše:Staronovy píše:Nechodím tam, takže konkrétně ti to nepovím. Nicméně, pokud člověk platí kdekoli na netu, kde hrozí riziko zneužití, spousta bank umí v internetovém bankovnictví vytvořit tzv. virtuální platební kartu, která je časově omezená. Lze platit jednou nebo karta přestává platit po určitém časovém limitu. Tak se zkus podívat případně se podívej na net, jestli tvoje banka tuto možnost podporuje.
Tak jsem napsal svojí bance (ČSOB) a tak jak to popisuješ to u ní nefunguje. Virtuální kartou je u nich myšleno že ji máš např. v mobilu a ne fyzicky plastovou.
tojejedno píše:Platit kartou online je naprosto bezpecny, pokud clovek neni idiot a nenatuka udaje o karte na nejake podvodne strance. Navic treba u raifeissen bank musim kazdou transakci overit v mobilu, a urcite tohle nabizi vic bank. Kartou na internetu platim vic jak 10 let a ucet mi nikdo nikdy nevyluxoval.
frantavb píše:Zkusil jsem si v bankovnictví nastavit limit na int. platby ale vyhodilo mě to hlášku že mojí kartou nelze platit na netu. Takže jsem hodil dotaz bance a uvidíme co mě odpoví, Asi potřebuju jinou kartu.
frantavb píše:tojejedno píše:Platit kartou online je naprosto bezpecny, pokud clovek neni idiot a nenatuka udaje o karte na nejake podvodne strance. Navic treba u raifeissen bank musim kazdou transakci overit v mobilu, a urcite tohle nabizi vic bank. Kartou na internetu platim vic jak 10 let a ucet mi nikdo nikdy nevyluxoval.
Vyznat se v těchto věcech je pro mě dost fuška. Je to tedy technicky to samé když mě vyběhne okno kde zadám všechny údaje z karty a nebo když mám čtečku nebo jak to nazvat a do ní musím strčit kartu ? Oboje se musí potvrdit ještě přes mobil ? U mé banky taky musím transakce potvrdit přes ČSOB smart.
Uživatelé procházející toto fórum: Ps2Fred a 2 návštevníků