nemesis000:
Já jsem ale uvedl případ takového toho normálního randění s normální pěknou holkou. Nejste přece celé dny a večery jen doma u televize. Párkrát do týdne přece někam vyrazíte. Kino, večeře, sqush, bowling, bazén.. to jsou běžné (a relativně nenákladné) aktivity. A i ty něco stojí. I když si jdete jen tak někam sednout, nebudete tam nasucho. Pivo, káva a minerálka taky nejsou zadarmo. Teď to vynásob dvěma a jeden takový "nenáročný" večer, když se vše nasčítá, tě přijde určitě minimálně na 500,- Musíš započítat opravdu všechno - včetně dopravy, parkovacích lístků, a spoustu dalších neviditelných výdajů, které ani mě teď nenapadají. Občas jí taky koupíš nějakou tu kytku, dárek, řetízek, apod. A teď když ty větší výdaje jako dovolená, náklady na provoz domácnosti atd. podělíš 365 dni v roce, skočí to hned o něco výš. Neříkej že taková dovolená třeba Chorvatsku je nějaký nadstandard jen pro vyšší třídu (zlatokopka by ji nejspíš považovala za hloupý vtip).
A i když jste jen doma, tak si zpravidla otevřete nějakou tu lahvinku, něco dobrého uklovníte. I ty pitomé oříšky něco stojí. Vše většinou (nechme opět stranou výjimky) před tím kupuješ a platíš ty. Pokud ovšem hodláš spořit, vodíš se jen celé dny s holčinou v parku za ručičku, buď si jistý, že o ni dřív nebo později přijdeš. Spíš dřív. Vždycky se nejde spousta jiných můžů, kteří jsou připraveni okamžitě tě nahradit, a kteří budou všechny výdaje ochotně a rádi platit. A to si piš, že se objeví. Už proto, že si holčiny (aspoň ty průměrně pěkné, o kterých je tu řeč) takou záložní řadu vždy tajně pěstují, udržují a dle potřeby průběžně doplňují. Jsou to ti tzv. kámoši, kterých má plný mobil, a jejichž pípání a prozvánění tě lehce znervózňuje..aspoň do chvíle, než ti vysvětlí, že to byla kámoška nebo mamka. To už jsme ale u jiného tématu.
Možná by bylo zajímavé vyzkoušet, kam až se takový běžný měsíční výdaj může vyšplhat. Napadlo mě (zatím jsem to ještě nikdy neudělal

) vyhradit si pro tyto účely druhou peněženku. Na začátku měsíce do ní dát třeba 20000,-. Z ní bys pak platil jen věci, které bezprostředně souvisí s ženou, se kterou právě chodíš a vašimi společnými aktivitami (asi to bude v tomhle období nejpoužívanější peněženka). Je fakt, že ne všude platíš cash, ale i kartou. Tak třeba pro tento pokus vyhradit i jiný účet a kartu. To by se člověk divil, kolik by mu na konci měsíce zůstalo a jestli by příslušná konta nemusel spíš nečekaně doplňovat.
Vím, tyhle výdaje my muži nevnímáme. Bereme je jako samozřejmost a nepozastavujeme se nad nimi. To ale neznamená, že neexistují. Vše je pochopitelně v pořádku, protože to děláme z lásky. Z přirozené touhy chránit, zaopatřovat, starat se. Jsme milující bytosti a je naší povinností se obětovat... pokud chceme uspět.
Ve svém předchozím příspěvku jsem neměl zdaleka na mysli zlatokopky. Tam už je to s pěnězma úplně jiný level. A takové holčiny už jsou zpravidla vizáží, chováním, intelektem nadprůměrné až luxusní. Tam si běžné "provozní" výdaje netroufám ani odhadovat.